سکته مغزی چگونه اتفاق می افتد؟

اگر بیماری دارید که احتمال می دهید سکته مغزی کرده است، یا اینکه تشخیص قطعی برای او همین سکته بوده است؛ لازم است تا درباره نوع سکته و شرایط بیمارتان کاملا اطلاع داشته باشید. سکته زمانی به وجود می ‌آید که جریان خون در بخشی از مغز دچار مشکل شود....

sponsor

سکته مغزی چگونه اتفاق می افتد؟

اگر بیماری دارید که احتمال می دهید سکته مغزی کرده است، یا اینکه تشخیص قطعی برای او همین سکته بوده است؛ لازم است تا درباره نوع سکته و شرایط بیمارتان کاملا اطلاع داشته باشید. سکته زمانی به وجود می ‌آید که جریان خون در بخشی از مغز دچار مشکل شود. در واقع سکته یک موقعیت اورژانسی است که به مراقبت‌ های سریع پزشکی نیاز دارد. در ادامه مطالب مهمی را درباره آن می گویم که لازم است، شما با آن آشنا باشید.

گرفتن نوار مغز بعد از سکته مغزی : نوار مغز در منزل

انواع سکته مغزی از خفیف تا شدید

انواع سکته مغزی به سه دسته اصلی تقسیم می‌ شوند؛ حمله ایسکمیک گذرا، سکته مغزی ایسکمیک یا انسدادی و سکته مغزی هموراژیک. اصولا نوع سکته مغزی بر روند درمان و بهبودی بیمار تأثیر می‌ گذارد. در ادامه به جزئیات هرکدام اشاره خواهیم کرد.

ویزیت شوید از یک مرکز خدمات پزشکی در منزل : ویزیت متخصص مغز و اعصاب در منزل

حمله ایسکمی گذرا

حمله ایسکمیک گذرا هنگامی رخ می‌ دهد که جریان خون در مغز به طور موقت در اثر وجود لخته خون مسدود شود. علائم آن شبیه علائم سکته کامل می‌ باشند اما به طور معمول موقتی هستند و پس از چند دقیقه یا چند ساعت به علت حرکت لخته و برطرف شدن انسداد، از بین می‌ روند. طبق آمار بیش از یک سوم افرادی که حمله ایسکمی گذرا را تجربه می‌ کنند و تحت درمان قرار نمی ‌گیرند، در طی یک سال پس از آن دچار سکته مغزی کامل می‌ شوند. پس باید به سرعت به فکر درمان اساسی بود.

سکته مغزی ایسکمیک

در طی سکته ایسکمیک، شریان ‌های خونرسان به مغز باریک و یا مسدود می‌ شوند. این انسداد معمولا در اثر لخته شدن خون ایجاد می ‌شود. همچنین می ‌تواند در اثر ظهور پلاک در اثر تصلب شرایین (گرفتگی عروق در اثر رسوب چربی) اتفاق افتد. دو نوع متداول از سکته مغزی ایسکمیک شامل سکته ترومبوتیک و سمته آمبولیک می ‌باشد. در نوع آمبولیک لخته خونی که در قسمت‌ های دیگر بدن تشکیل شده؛ به سمت مغز حرکت می‌ کند. طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، ۸۷ درصد سکته‌ های مغزی از نوع ایسکمیک یا انسدادی است.

blank

سکته هموراژیک

سکته مغزی هموراژیک زمانی اتفاق می‌ افتد که شریان مغز پاره شود و یا خون آن نشت پیدا کند. در نتیجه این شرایط، خون حاصل باعث بروز فشار اضافی در جمجمه شده؛ مغز را متورم می‌ کند و به سلول ‌ها و بافت ‌های مغز آسیب می‌ رساند. طبق آمار انجمن قلب آمریکا، حدود ۱۳ درصد سکته ‌های مغزی از این نوع است. اصولا پارگی عروق مغز در اثر آنوریسم عروق (برجستگی بخشی از دیواره رگ در اثر ضعیف شدن دیواره به دلایل مختلف مانند فشار خون بالا) یا یک بیماری به نام ناهنجاری شریانی که در آن اتصال غیرطبیعی بین ورید ها و شریان‌ ها وجود دارد؛ رخ می دهد. از دیگر دلایل آن می ‌توان به مصرف بیش از حد داروهای ضد انعقاد خون، تروما (مانند تصادف رانندگی)، رسوب پروتئین در دیواره رگ ‌های خونی که منجر به ضعیف شدن دیواره رگ‌ ها می‌ شود (آنژیوپاتی آمیلوئید مغزی) و حتی بروز سکته مغزی ایسکمیک؛ اشاره کرد.

علائم سکته مغزی چیست؟

علائم این سکته شامل موارد مختلفی است و در قسمت ‌هایی از بدن رخ می ‌دهد که توسط نواحی آسیب دیده مغز با کمک آن قسمت از مغز، کنترل می ‌شدند. شناسایی و آشنایی با علائم آن اهمیت زیادی دارد، چرا که نتیجه درمان این عارضه، به زمان دریافت مراقبت ‌های پزشکی بستگی دارد. اما به شکل کلی نشانه های سکته مغزی شامل موارد زیر است:

  • بی ‌حسی یا ضعف در بازو، صورت و پا؛ به خصوص در یک طرف بدن
  • فلج شدن
  • لکنت زبان و مشکل در صحبت کردن
  • مشکل در راه رفتن
  • سرگیجه و سردرد شدید و ناگهانی
  • تشنج
  • سردرگمی یا عدم پاسخگویی
  • تغییرات رفتاری ناگهانی مانند بیقراری
  • مشکلات بینایی مانند دوبینی یا تار شدن چشم
  • از دست دادن تعادل یا هماهنگی
  • حالت تهوع و استفراغ
blank

علت وقوع سکته مغزی چیست؟

از متداول ترین علل سکته مغزی سخت شدن دیواره شریان های خونی مغز است که به دلیل ایجاد پلاک های چربی، کلسترول، کلسیم و سایر مواد فضای کمتری برای عبور خون در عروق باقی گذاشته و از انعطاف عروق می کاهد. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن عروق خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود. عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد عدم درمان فشار خون بالاست که سبب انفجار رگ های خونی ضعیف می شود.

5 1 رای
به این مطلب امتیاز بدید
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست مطالب
more
مقالات بیشتر
Sponsored
مطالب حمایت شده
Comment
آخرین دیدگاه ها
More Similar post

مـــطالب مـشـــابه بیشتر...

Pagespeed Optimization by Lighthouse.