انواع تجهیزات کمک حرکتی برای سالمندان

انتخاب وسایل و تجهیزات کمک حرکتی برای افراد سالمند که معمولا دچار مشکلات متعدد عضلانی و استخوانی می‌شوند اهمیت بسیاری دارد. امروزه مدل‌های مختلفی از این تجهیزات وجود دارد که کمک می‌کنند افراد سالمند در راه‌رفتن، نشست و برخاست و انجام فعالیت‌های روزمره از آن‌ها کمک بگیرند و زندگی آسوده‌تری...

تحریریه کارینت
11 آذر 1403
حامی: صبا پروفیل
Karynet Blog
da47b47c-1ad1-42e6-9e3e-4fb51d1ca433
https://karynet.ir/?p=86368

انتخاب وسایل و تجهیزات کمک حرکتی برای افراد سالمند که معمولا دچار مشکلات متعدد عضلانی و استخوانی می‌شوند اهمیت بسیاری دارد. امروزه مدل‌های مختلفی از این تجهیزات وجود دارد که کمک می‌کنند افراد سالمند در راه‌رفتن، نشست و برخاست و انجام فعالیت‌های روزمره از آن‌ها کمک بگیرند و زندگی آسوده‌تری را داشته باشند.

مهم‌ترین نکته در انتخاب این تجهیزات، استاندارد طراحی و تولید، استحکام و کیفیت و مشاوره با پزشک معالج است. تعداد زیادی از تجهیزات کمک حرکتی از پروفیل مبلی تولید می‌شوند که در صورت داشتن کیفیت مطلوب ایمنی سالمندان را تضمین می‌کند. در این مقاله به مهم‌ترین انواع این تجهیزات می‌پردازیم و در ادامه توصیه‌هایی برای مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان این تجهیزات خواهیم داشت.

مزایای استفاده از انواع تجهیزات کمک حرکتی

تجهیزات کمک حرکتی سالمندان، معمولا از پروفیل مبلی تولید می‌شوند که مزایای زیر را به‌همراه دارند:

  • این تجهیزات کمک می‌کنند تا سالمندان، استقلال و اعتمادبه‌نفس بالاتری در انجام فعالیت‌های خود داشته باشند. این موضوع نیاز سالمندان به دیگران را کاهش می‌دهد و به بهبود روحیه این افراد کمک بسیاری می‌کند.
  • استفاده از این تجهیزات باعث بهبود و افزایش تحرک و در نتیجه تقویت عضلات و قدرت بدنی سالمندان می‌شود.
  • تجهیزات کمک‌حرکتی استاندارد خطرات ناشی از سقوط و آسیب‌دیدن افراد سالمند در حین انجام فعالیت‌های روزمره را تا حدود زیادی کاهش می‌دهند.

آشنایی با مهم‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیزات کمک حرکتی

اگر در اطراف شما افراد سالمند یا افراد دارای مشکلات حرکتی زندگی می‌کنند یا خودتان از دسته این عزیزان هستید، بد نیست با کاربردی‌ترین این تجهیزات آشنا باشید که عبارتند از:

انواع عصا

عصا یکی از متداول‌ترین تجهیزات است که برای کمک به حرکت سالمندان استفاده می‌شود. به‌طور کلی انواع عصاها می‌تواند تا 25 درصد از وزن سالمندان را تحمل و به حفظ تعادل آن‌ها کمک کنند. عصاها انواع مختلفی دارند که سالمندان می‌توانند باتوجه به توصیه پزشک و شرایط جسمی‌شان، بهترین نمونه‌ها را انتخاب کنند.

در ساخت بسیاری از عصاهای محکم و بادوام از لوله‌های مبلی استفاده می‌شود. اگر از تولیدکنندگان این تجهیزات هستید، بد نیست بدانید که برای استعلام قیمت لوله مبلی و خرید باکیفیت‌ترین لوله و پروفیل سبک می‌توانید با صباپروفیل در تماس باشید.

چهارپایه حمام

چهارپایه‌های حمام هم از دیگر ابزارهای مفید و بسیار کاربردی برای سالمندان دارای مشکلات حرکتی هستند. این ابزارها کمک می‌کنند تا افراد در حمام، فعالیت‌های خود را با ایمنی و سهولت بیشتری انجام دهند. بنابراین، این افراد می‌توانند در زمان دوش‌گرفتن با خیال راحت بنشینند و از خستگی و احتمال افتادن یا سرخوردن جلوگیری کنند. این تجهیزات برای افرادی با مشکلات حرکتی جدی یا کسانی که نمی‌توانند به مدت طولانی بایستند یک انتخاب بسیار مناسب است.

دستگیره‌های کمکی توالت و سرویس بهداشتی

یکی دیگر از تجهیزات بسیار کاربردی که به سالمندان در بلندشدن و نشستن راحت و ایمن در سرویس بهداشتی کمک می‌کند و مانع از لغزش آن‌ها می‌شود، دستگیره‌های کمکی هستند. این وسایل را می‌توانید به فراخور نیاز در جاهای مختلف متصل کنید.

اسکوتر برقی و واکر

این ابزار و تجهیزات کمک‌حرکتی بیشتر مناسب افرادی هستند که از ناحیه پا دچار محدودیت حرکتی شده‌اند؛ اما بازوهای آن‌ها قدرت لازم را دارد. به‌علاوه این وسیله برای مبتلایان به آرتروز و افرادی که در نشستن و کنترل تعادل مشکل دارند هم توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که گاهی سالمندان در زمان استفاده از اسکوتر برقی دچار ناراحتی و درد می‌شوند.

همچنین از واکر زمانی استفاده می‌شود که مشکلات حرکتی و ناتوانی افراد بیشتر باشد و نتوانند از عصا استفاده کند. به‌طور کلی استفاده از واکر، به قدرت عضلانی کمتری نیاز دارد و حدودا تا 50 درصد وزن سالمندان را تحمل می‌کنند.

واکر در اصل، یک چهارپایه است که سالمند می‌تواند برای قدم‌برداشتن استفاده کند. همچنین، برخی از مدل‌های این وسیله دارای صندلی هستند که می‌توان برای نشستن یا حمل سبد، وسیله و خرید از آن استفاده کرد.

دستگیره‌ها و نرده‌های کمک‌ حرکتی

علاوه‌بر دستگیره‌های سرویس بهداشتی، انواع دیگری از نرده‌ها و دستگیره‌ها در مکان‌های مختلف مانند راه‌پله‌ها نصب می‌شوند و به افزایش ایمنی، تعادل و کاهش خطر سقوط سالمندان کمک می‌کنند. نصب نرده‌های پله به‌خصوص در مکان‌های لغزنده و شیب‌دار برای این افراد اهمیت بسیاری دارد و تا حدود زیادی ایمنی و راحتی آنان را تامین می‌کند.

ویلچرهای برقی

برای افرادی که با بیماری‌های تحلیل‌برنده عضلات دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، بهترین انتخاب، ویلچرهای برقی هستند. علاوه‌بر این‌ها، این تجهیزات برای افراد مبتلا به بیماری‌های مولتیپل، اسکلروزیس، بیماری ای‌ال‌اس، مشکل دیستروفی عضلانی هم بسیار مفید است.

ویلچر ساده

ویلچرهای ساده هم که حتما با آن‌ها آشنایی دارید، برای سالمندان و معلولان حرکتی مناسب هستند که توان راه‌رفتن، نشستن و بلندشدن مداوم را ندارند. همچنین ویلچر ساده برای افرادی توصیه می‌شود که توانایی عضلانی کافی برای استفاده از واکر را ندارند.

انواع بالابر بیمار

از دیگر وسایل کمک‌حرکتی بسیار پرکاربرد و مفید، انواع بالابر بیمار می‌باشد. این تجهیزات برای بلندکردن بیمار و جابه‌جایی آن طراحی و تولید شده‌اند. برای مثال، انتقال بیمار از حالت نشسته به ایستاده و همین‌طور از روی ویلچر به روی تخت و برعکس، توسط همین بالابرها انجام می‌شود. واضح است که بالابر برای افرادی که دچار مشکلات جدی حرکتی هستند تا چه اندازه مفید است.

نکات مهم در خرید وسایل کمک حرکتی برای سالمندان

اگر قصد تهیه وسایل کمک‌حرکتی برای سالمندان را دارید، ابتدا شرایط بدنی سالمندان و نیازهای آن‌ها را در نظر بگیرید. از طرفی توصیه می‌شود تهیه وسیله کمک حرکتی را باتوجه به روحیات سالمندان و علاقه آن‌ها به استقلال در انجام فعالیت‌های روزانه انجام دهید. لازم است در خرید تجهیزات کمک‌حرکتی برای افراد سالمند به نکات زیر توجه کنید:

  • در انتخاب و خرید لوازم کمک حرکتی، توانایی فیزیکی و عواملی مانند قدرت بدنی سالمند، میزان تعادل، انعطاف‌پذیری و دامنه حرکت آن‌ها را در نظر بگیرید. توجه به این موارد به شما کمک می‌کند تا محدودیت‌ها و نیازهای سالمندان را بشناسید و انتخاب مناسب‌تری داشته باشید.
  •  لازم است قبل از خرید، همه محدودیت‌های عملکردی فرد سالمند را در نظر داشته باشید. برای مثال مشکل در راه‌رفتن، بالارفتن از پله‌ها یا ضعف عضلانی خاص، مشکل در تعادل، نشستن و برخاستن و… را بررسی کنید.
  • تمام دردها و بیماری‌های سالمند مانند زانودرد، درد کمر و… را باید در انتخاب تجهیزات کمک‌حرکتی در نظر داشته باشید.
  • بهتر است با پزشک مشورت و مشخص کنید که آیا تنها برای کمک به راه‌رفتن افراد نیاز به وسایل کمکی دارید یا خیر.
  • فضا و محیط خانه را در نظر بگیرید و سپس تجهیزات مورد نیازی را انتخاب کنید که بیشترین کمک را به سالمند شما می‌کنند.

سخن پایانی و جمع‌بندی آنچه در این مقاله گفتیم

در این مطلب به تجهیزات کمک حرکتی سالمندان پرداختیم و با اهمیت آن آشنا شدیم. گفتیم که به‌طور کلی در انتخاب وسایل کمک حرکتی باید شرایط مختلف روانی، جسمی و میزان ناتوانی و بی‌تعادلی افراد را در نظر داشته باشید. مراقب باشید که با انتخاب نادرست و استفاده از وسایل نامناسب، به شدت‌گرفتن آسیب در سالمند کمک نکنید.

بنابراین، در اولین قدم برای انتخاب تجهیزات کمک حرکتی از پزشک و متخصص سالمند کمک بگیرید. سپس برندهای معتبر را انتخاب کنید که از متریال اولیه باکیفیت و استاندارد، طراحی آرگونومیک و تخصصی استفاده می‌کنند. در نهایت، تولیدکنندگان این تجهیزات می‌توانند برای دریافت مشاوره انتخاب انواع پروفیل مناسب برای این محصولات و خرید باکیفیت‌ترین لوله و پروفیل سبک با ضمانت کیفیت و شرایط ویژه با گروه صنعتی صباپروفیل در تماس باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مطالب مشابه بیشتر
تحریریه کارینت
21 اسفند 1402