Sponsor

اقدامات بعد از آتش سوزی

آتش سوزی از جمله اتفاقاتی است که می تواند خسارات مالی و جانی زیادی برای افراد در پی داشته باشد. از این رو اقدامات زیادی را می توان برای جلوگیری از این اتفاق انجام داد. اما در هر صورت حتی زمانی که همه اقدامات پیشگیرانه و همه نکات ایمنی را...

Device Slider

آتش سوزی از جمله اتفاقاتی است که می تواند خسارات مالی و جانی زیادی برای افراد در پی داشته باشد. از این رو اقدامات زیادی را می توان برای جلوگیری از این اتفاق انجام داد. اما در هر صورت حتی زمانی که همه اقدامات پیشگیرانه و همه نکات ایمنی را رعایت کرده باشید، باز هم ممکن است این اتفاق پیش بیاید. همانطور که اقدامات مختلفی را در قبل از وقوع آتش سوزی باید انجام دهید، اقدامات و کارهای مهمی هم وجود دارد که باید بعد از آتش سوزی انجام بدهید. گروه صنعتی آژمان قصد دارد شما را با این اقدامات مهم و حیاتی آشنا کند. در ادامه مطلب این اقدامات مهم و دلایل انجام آن ها را به شما شرح خواهیم داد. پس تا پایان همراه ما باشید.

بررسی اقدامات بعد از آتش سوزی

بعد از آن که به هر علتی آتش سوزی اتفاق افتاد، شما به عنوان فردی که در محل حادثه حضور دارید باید بدانید چه کارهایی را می توانید انجام دهید تا آتش سوزی را کمتر کرده یا آتش را خاموش کنید. از طرفی باید بدانید چه کارهایی را نباید انجام داد تا موجب بیشتر شدن خسارت نشوید. اولین و مهمترین کاری که باید بعد از وقوع آتش سوزی انجام دهید، حفظ خونسردی و کنترل خودتان است.

با خونسردی می توانید کارهای بسیاری را انجام دهید. کمترین نتیجه مثبت خونسردی، نترساندن دیگران است. شاید برخی افراد چگونگی برخورد با چنین موقعیت ها را بلد باشند، اما عدم خونسردی اطرافیان باعث گیج شدن آن ها شود. بنابراین سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید. اقدام مهم دیگر تماس با مرکز آتش نشانی و اورژانس است.

حتی اگر تمامی راه ها اطفا حریق را می دانید و یا تمام تجهیزات را در اختیار دارید، باز هم باید با آتش نشانان تماس بگیرید. آن ها در سریع ترین زمان ممکن خود را به شما می رسانند. چنانچه توانایی جسمانی کافی دارید سعی کنید قبل از گسترش آتش افراد دیگر را از ساختمان خارج کنید. اما اگر دیدید که دود بسیار غلیظی در راه پله ها وجود دارد، بهتر است یک اتاق را به عنوان نقطه امن انتخاب کرده و افراد را در آن محل جمع کنید.

در این صورت کار نجات افراد برای آتش نشانان راحت تر خواهد شد. اقدام دیگر قطع کردن کنتور گاز و برق است. شاید دلیل آتش سوزی، نشت گاز یا اتصال برق نباشد. اما ممکن است آتش به آن ها سرایت کند و در نتیجه میزان و شدت آن چند برابر شود.

طریقه مهار آتش

زمانی که توانستید خود و یا مصدومان و افراد ساکن در آن محل را به نقطه ای امن برسانید، حالا می توانید به خاموش کردن و مهار آتش فکر کنید. چنانچه آموزشی در این زمینه ندیده اید و یا اطلاعاتی ندارید، بهتر است هیچ کاری نکنید. چون هر کار و قدم اشتباه شما می تواند باعث افزایش و قدرت گرفتن آتش شود. همانطور که می دانید مثلث آتش شامل گرما، سوخت و اکسیژن است.

برای خاموش کردن آتش باید هر سه یا حداقل یک مورد از ضلع های این مثلث را از بین ببرید. برای خاموش کردن آتش باید به دلیل اصلی آتش سوزی توجه کنید. به عنوان مثال اگر دلیل آتش سوزی نشت مایعاتی مانند نفت، اتصال مدار های الکتریکی یا کنتور های برق است نباید از آب برای خاموش کردن آن استفاده کنید. همچنین نباید از کپسول های آتشنشانی که دارای نوار قرمز رنگ هستند و از آب و گاز تشکیل شده اند، استفاده کنید.

در این مواقع می توانید خاک یا شن را برای خاموش کردن آتش به کار ببرید. خاک یا شن را به پایه آتش بریزید تا خاموش شود. اما زمانی که آتش سوزی دلایل دیگری داشت، باید تلاش کنید وسایل برقی را از محیط دور کرده و یا جریان برق را به کل قطع کنید.

کمک کردن به افراد مصدوم

شاید اکثریت مردم به راه های مهار آتش سوزی آشنایی نداشته باشند، اما اغلب می دانند باید به مصدومان کمک کنند و در هر شرایطی از جان یکدیگر خصوصا کودکان مراقبت کنند. همانطور که گفته شد اولین کار می تواند جمع کردن همه افراد در یک مکان امن باشد. چنانچه ساختمان مسکونی آتش گرفته، بهتر است همه افراد در یک اتاقی که پنچره دارد، جمع شوند.

در این صورت کار نجات دادن آن ها و بیرون آوردن افراد از ساختمان برای نیروهای امدادی بسیار راحت تر و سریع تر است. از طرفی به کودکان و افراد سالمند توجه ویژه ای داشته باشید. چنانچه قصد دارید افراد را از اتاقی که پر از دود است نجات دهید، بهتر است اول نکات ایمنی را در مورد خودتان رعایت کنید. مثلا می توانید طنابی را به خودتان ببندید و از افراد بیرون بخواهید در صورت علامت دادن شما را به بیرون بکشند.

همچنین برای وارد شدن به محیط پر از دود، باید دستمال خیس را بر روی صورت خود قرار دهید تا مانع از ورود دود های سمی به بدنتان شود. زمانی که به اتاق پر از دود و آتش وارد شدید، بهتر است به حالت سینه خیز حرکت کنید. به دلیل این که دود، آتش و گرما سبک بوده و به سمت بالا می روند.

افراد مصدوم را به سرعت از محیط خارج کرده و به فضای باز برسانید. چنانچه دچار سوختگی شدند، محل سوختگی را با پارچه ای تمیز بپوشانید. تا رسیدن نیروهای اورژانس بهتر است در کنار مصدوم باشید؛ زیرا اغلب این افراد با استنشاق گاز منو اکسید کربن کم کم هوشیاری خود را از دست می دهند.

کلام آخر

لازم به یادآوری است در صورتی که توانایی جسمانی کافی دارید و از کمک های اولیه حتی به صورت کم آگاه هستید، این اقدامات را انجام دهید. در غیر است صورت این کارها نه تنها موجب کاهش صدمات و خسارات نخواهد شد، بلکه ممکن است باعث افزایش آن ها و صدمه رساندن به خودتان شود. در مواقع آتش سوزی خصوصا آتش سوزی منازل و ساختمان های مسکونی که افراد زیادی در آن حضور دارند، هر اقدام کوچک می تواند سرنوشت افراد زیادی را تحت تاثیر قرار دهد. از طرفی می تواند کار را برای انجام عملیات امداد و نجات توسط نیرو های آتش نشانی مشکل کند. بنابراین باید سعی کنید آگاهانه عمل کنید.

امتیاز بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

more
مقالات بیشتر
Sponsored
مطالب حمایت شده
Comment
آخرین دیدگاه ها
مـــطالب مـشـــابه بیشتر ...

Similar Post

مطالب بیشتر

تحریریه کارینت
15 اسفند 1402
تحریریه کارینت
21 دی 1402