CSS چیست؟ | آموزش صفر تا صد سی اس اس

CSS چیست؟ آشنایی با سلاح مخفی طراحان وب: سلام به دوست گلم هر تایمی این مقاله رو میخونی امیدوارم روز خوبی رو سپری کرده باشی شاید برات سوال شده باشه که چطور میشه به صفحات وب رنگ و لعاب داد و اون‌ها رو از حالت ساده و یکنواخت خارج کرد....

نویسنده: تحریریه کارینت
تاریخ انتشار: 03 فروردین 1404
Karynet Blog
CSS چیست؟ | آموزش صفر تا صد سی اس اس
https://karynet.ir/?p=90346

CSS چیست؟ آشنایی با سلاح مخفی طراحان وب: سلام به دوست گلم هر تایمی این مقاله رو میخونی امیدوارم روز خوبی رو سپری کرده باشی شاید برات سوال شده باشه که چطور میشه به صفحات وب رنگ و لعاب داد و اون‌ها رو از حالت ساده و یکنواخت خارج کرد. اینجاست که CSS وارد ماجرا میشه. این مقاله بهت کمک می‌کنه تا بفهمی CSS چیه، چه کاربردهایی داره و چطور می‌تونی ازش برای ساختن سایت‌های شیک و مدرن استفاده کنی. اگه علاقه مند به دونستن این موضوعی تا پایان این پست، منو با نگاه قشنگت همراهی کن

 

CSS چیست؟

 

CSS یا Cascading Style Sheets، زبانیه که برای کنترل ظاهر و استایل صفحات وب استفاده میشه. اگه HTML رو به عنوان استخوان‌بندی و اسکلت یک سایت در نظر بگیریم، CSS عضلات و پوستی هست که روی استخوان ها رو میپوشونه و ظاهر دلخواهی رو بهش می‌ده. با کمک CSS می‌تونی ظاهر سایتت رو از رنگ‌ها و فونت‌ها گرفته تا فاصله‌ها، موقعیت‌ها و حتی انیمیشن‌ها شخصی‌سازی کنی و به سایتت یه رنگ و لعاب جذاب و قشنگ بدی.

 

تاریخچه CSS

 

CSS برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ توسط W3C معرفی شد. هدف اصلیش این بود که محتوای سایت‌ها رو از استایل‌هاشون جدا کنه. تا قبل از اون، همه استایل‌ها توی خود فایل‌های HTML نوشته می‌شدن که باعث می‌شد صفحات وب به هم ریخته و نگهداری‌شون سخت باشه. با ورود CSS، طراحان وب تونستن استایل‌های پیچیده‌تر و زیباتری رو به راحتی به صفحاتشون اضافه کنن

 

مزایای استفاده از CSS

 

۱. جداسازی استایل و محتوا

 

یکی از بزرگ‌ترین مزایای CSS اینه که بهت اجازه میده استایل‌ها رو از محتوای HTML جدا کنی. وقتی میگیم جداسازی، یعنی میتونی کدهای HTML (محتوا) رو از کدهای CSS (استایل) تفکیک کنی. این موضوع چه فایده‌ای داره؟

 

  • نگهداری آسان‌تر: فرض کن یه روز بخوای رنگ پس‌زمینه کل سایت رو به قرمز تغییر بدی. اگه همه استایل‌ها توی HTML نوشته شده باشن، باید به همه جا سر بزنی و رنگ‌ها رو عوض کنی. اما با CSS فقط کافیه توی یک فایل این تغییر رو انجام بدی و به همین سادگی، رنگ همه صفحات تغییر می‌کنه. مثل این می‌مونه که توی خونه‌ات بخوای فقط پرده‌ها رو عوض کنی؛ به جای این که همه چیز رو از نو بچینی، فقط پرده رو عوض می‌کنی.
  • کاهش احتمال خطا: وقتی که استایل‌ها رو از محتوا جدا کنی، احتمال این که اشتباه کنی و کدهای تکراری بنویسی کمتر میشه. چون توی CSS می‌تونی یک بار استایل رو تعریف کنی و اون رو چندین جا اعمال کنی.
  • استفاده مجدد: اگه توی CSS یک استایل خاص برای دکمه‌ها تعریف کردی، می‌تونی همون استایل رو برای چند دکمه مختلف استفاده کنی. این کار باعث میشه کدهات منظم‌تر و مرتب‌تر باشن. مثلاً می‌تونی برای همه دکمه‌ها از کلاس .button استفاده کنی و فقط با یک تغییر، رنگ و ظاهر همه دکمه‌ها رو تغییر بدی.

 

۲. سرعت بارگذاری بهتر

 

با CSS می‌تونی حجم صفحات وب‌سایتت رو کاهش بدی. چطور؟ وقتی که تمام استایل‌ها رو توی یک یا چند فایل CSS جداگانه می‌ذاری، مرورگر فقط یک بار اون فایل رو بارگذاری می‌کنه و می‌تونه از اون برای تمام صفحات استفاده کنه. این یعنی:

 

  • سرعت بیشتر: سایت‌های سریع‌تر معمولاً رتبه بهتری در جستجوها دارن. اگه سایتت کند باشه، ممکنه کاربرها زود از صفحه خارج بشن و به سایت‌های دیگه برن. هیچ کس دوست نداره منتظر بمونه، درست؟ پس با CSS می‌تونی مطمئن بشی که سایتت سریع بارگذاری میشه و کاربران تو رو ترک نمی‌کنن.
  • کاهش مصرف پهنای باند: وقتی که استایل‌ها رو توی فایل CSS ذخیره می‌کنی، پهنای باند مصرفی‌ات هم کمتر میشه. یعنی هم خودت و هم کاربرانت کمتر هزینه می‌کنن. مثلاً تصور کن که یک بار برای تمام سایتهات کد CSS رو بارگذاری می‌کنی، به جای این که برای هر صفحه از نو کدهای CSS رو بنویسی و بارگذاری کنی.

 

۳. طراحی ریسپانسیو (Responsive Design)

 

امروزه اکثر افراد از گوشی‌ها و تبلت‌ها برای مرور وب استفاده می‌کنن. CSS به تو این امکان رو میده که وب‌سایتت رو طوری طراحی کنی که روی همه دستگاه‌ها به خوبی نمایش داده بشه. برای این کار از Media Queries استفاده می‌کنی.

 

بهبود سئو: سایت‌های ریسپانسیو معمولاً در نتایج جستجو بالاتر میان. گوگل و سایر موتورهای جستجو دوست دارند سایت‌هایی که روی دستگاه‌های مختلف به خوبی نمایش داده میشن، رو در نتایج جستجو معرفی کنند. بنابراین، طراحی ریسپانسیو می‌تونه به بهبود رتبه وب‌سایتت کمک کنه.

 

تجربه کاربری بهتر: وقتی وب‌سایتت ریسپانسیو باشه، کاربران تجربه بهتری دارن و می‌تونن به راحتی با سایتت کار کنن. مثلاً اگه کسی با گوشی‌اش وارد سایت بشه، همه چیز به طور خودکار تنظیم میشه و کاربر نیازی به زوم کردن یا اسکرول کردن زیاد نداره. این موضوع باعث میشه که کاربر بیشتر در سایت بمونه و شاید حتی ازت خرید کنه!

 

اگه دنبال یه جای خوب برای آموزش ساده و گام به گام CSS هستی بهت پیشنهاد میکنم حتما یه سر به سایت رایا وردپرس بزنی. آموزش CSS رو به صورت اصولی میتونی اونجا دنبال کنی :)

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مطالب مشابه بیشتر
تحریریه کارینت
08 اردیبهشت 1404
تحریریه کارینت
03 فروردین 1404