Article

5 ویژگی جالب اندروید 15 که باید منتظر آن باشید

Device Slider

یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌هایی که در اندروید 15 ارائه می‌شود، فضای خصوصی (Private Space) است که به شما امکان می‌دهد برنامه‌ها را به صورت بومی بدون استفاده از هیچ برنامه شخص ثالثی قفل کنید. ویژگی بزرگ دیگر ضبط جزئی صفحه (partial screen recording) است که تا به حال نمی‌توانستید انجام دهید. از نظر امنیتی، اندروید 15 با قفل تشخیص سرقت عرضه می شود که از هوش مصنوعی برای تشخیص سرقت و قفل دستگاه استفاده می کند. سایر ویژگی‌های جالب شامل بایگانی برنامه و محتوای AR مکانی در Google Maps است.

اندروید 15، نسخه بعدی سیستم عامل موبایل گوگل، اواخر امسال عرضه خواهد شد. با این حال، به لطف دومین نسخه بتا اندروید 15 و برخی پیش نمایش های اندروید 15 از I/O امسال، ما از قبل می دانیم که گوگل چه چیزی را برای ما در نظر گرفته است.

در اینجا پنج ویژگی هیجان انگیز اندروید 15 وجود دارد که باید منتظر آنها باشید.

فضای خصوصی (Private Space)

ویژگی فضای خصوصی در اندروید 15.
تصویر: گوگل

برای سال‌ها، بسیاری از OEM‌ها روشی را برای قفل کردن برنامه‌ها به صورت بومی در دستگاه‌های خود ارائه می‌دهند. با این حال، کاربران سهام اندرویدی همیشه احساس می‌کنند که کنار گذاشته شده‌اند و مجبور بوده‌اند برای قفل کردن برنامه‌ها در دستگاه‌های خود به برنامه‌های شخص ثالث اعتماد کنند. این در نهایت در اندروید 15 به لطف معرفی Private Space تغییر می کند.

Private Space، همانطور که از نامش پیداست، قابلیتی است که به شما امکان می دهد یک فضای جداگانه ایجاد کنید تا برنامه ها را از چشمان کنجکاو ایمن نگه دارید. به عنوان مثال، می‌توانید از آن برای مخفی کردن برنامه‌های پیام‌رسان یا بانکی زمانی که می‌خواهید دستگاه خود را به کسی تحویل دهید، استفاده کنید. برای قفل کردن Space، می‌توانید از قفل دستگاه استفاده کنید یا بسته به ترجیح خود یک قفل جداگانه تنظیم کنید.

وقتی برنامه‌ای را در فضای خصوصی خود قرار می‌دهید و آن را قفل می‌کنید، همه داده‌ها و اعلان‌های آن از بقیه دستگاه‌تان جدا می‌شوند و از صفحه نمایش و تنظیمات اخیر گوشی پنهان می‌شوند.

ضبط جزئی از صفحه نمایش (partial screen recording)

ضبط صفحه در اندروید برای سنین مختلف امکان پذیر بوده است. با این حال، ضبط اغلب شامل عناصر اضافی، مانند نوار وضعیت یا نوار ناوبری است. به این ترتیب، قبل از به اشتراک گذاشتن آنها با شخصی، باید موارد ضبط شده را ویرایش کنید تا این عناصر حذف شوند.

با شروع اندروید 15، دیگر لازم نیست این کار را انجام دهید، زیرا گوگل توانایی محدود کردن ضبط صفحه نمایش را به یک برنامه واحد ارائه می دهد. به لطف آن، ضبط کننده صفحه فقط صفحه را در برنامه مشخص شده ضبط می کند. اعلان‌هایی که به دستگاه شما می‌رسند ضبط نمی‌شوند، همچنین سوئیچ‌های تصادفی برنامه‌تان یا کشش‌های سایه اعلان‌ها ضبط نمی‌شوند.

قفل تشخیص سرقت (Theft Detection Lock)

ویژگی قفل تشخیص سرقت در اندروید 15.
تصویر: گوگل

دزدیده شدن گوشی شما یک کابوس است، نه فقط به این دلیل که یک دستگاه را گم می کنید، بلکه به این دلیل که تمام داده های حساس شما با آن همراه است، که احتمال سوء استفاده از آن را افزایش می دهد.

خوشبختانه، گوگل اکنون راه حلی برای دومی دارد. این قفل تشخیص سرقت نام دارد و از هوش مصنوعی برای تشخیص سرقت دستگاه استفاده می کند. روش کار به این صورت است که اگر شخصی گوشی شما را از دستان شما ببرد و بخواهد فرار کند، آن را دزدی تشخیص می دهد و دستگاه را قفل می کند تا اطلاعات شما را از دست او دور نگه دارد و از سوء استفاده جلوگیری کند.

قفل تشخیص سرقت یک ویژگی انحصاری اندروید 15 نیست، زیرا گفته می‌شود که گوگل در تلاش است آن را به نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید نیز بیاورد. با این حال، کسانی که اندروید 15 دارند، یک لایه حفاظتی اضافی دریافت خواهند کرد، جایی که اگر دزد سعی کند دستگاه را به حالت کارخانه بازنشانی کند، این ویژگی از اعتبار حساب Google درخواست می کند.

بایگانی برنامه (App Archiving)

بسیاری از ما برنامه‌های خاصی را روی تلفن‌های خود داریم که به ندرت از آنها استفاده می‌کنیم، اما نمی‌خواهیم آن‌ها را حذف کنیم، شاید به این دلیل که ممکن است بعداً به آنها نیاز داشته باشیم یا نمی‌خواهیم مجدد آن ها را دانلود کنیم.

با عرضه اندروید 15، گوگل به شما اجازه می‌دهد چنین برنامه‌هایی را بایگانی کنید تا به بازیابی فضای ذخیره‌سازی کمک کنید. وقتی یک برنامه را بایگانی می‌کنید، همه چیز مربوط به برنامه را حذف می‌کند، به جز فایل‌های ابتدایی و نماد برنامه. بعداً، اگر نیاز به استفاده مجدد از برنامه داشتید، می‌توانید روی نماد آن در تلفن خود ضربه بزنید و بازیابی و آماده استفاده خواهد شد.

بایگانی برنامه کاملاً جدید نیست. ما اولین بار در سال 2022 آن را در عمل دیدیم. با این حال، چیزی که تغییر کرده این است که این عملکرد قبلاً از طریق برنامه Play Store در دسترس بود، اما با اندروید 15، گوگل با آوردن آن به برنامه تنظیمات، آن را در دسترس تر کرده است.

محتوای AR Geospatial در Google Maps

محتوای ar geospatial در نقشه های گوگل.
تصویر: گوگل

اوایل سال جاری، گوگل اعلام کرد که در حال همکاری با کوالکام و سامسونگ برای ساختن یک پلتفرم XR (واقعیت توسعه یافته) برای اکوسیستم اندروید است.

چند ماهی است که گوگل با معرفی محتوای AR جغرافیایی در Google Maps پایه و اساس پلتفرم XR را گذاشته است. این ویژگی که در نمای خیابان در برنامه Google Maps موجود است، راه‌های جدید و همه‌جانبه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد تا درباره یک مکان اطلاعاتی کسب کنید. حتی اگر می‌خواهید آن را امتحان کند، می‌توانید این تجربه را از طریق آدرس یا کد QR با شخصی به اشتراک بگذارید.

محتوای AR Geospatial در Maps هنوز در مراحل اولیه خود است و Google در حال حاضر در حال آزمایش آن در مکان‌های خاصی در سنگاپور و پاریس است. ما مطمئن نیستیم که چه زمانی در سطح جهانی در دسترس خواهد بود.

اندروید 15 هنوز در دست ساخت است

در کنار ویژگی های فوق، گوگل در حال آزمایش بسیاری از ویژگی ها و تغییرات کوچک (اما معنی دار) در اندروید 15 است که می تواند به نسخه نهایی راه پیدا کند. اینها شامل ویژگی جدید Sensitive Notifications است که از خواندن OTPهای ورودی توسط برنامه های مخرب روی دستگاه جلوگیری می کند. لرزش تطبیقی ​​که به طور خودکار روشنایی گوشی شما را بر اساس محیط شما تنظیم می کند. و Notification Cooldown، که فرکانس اعلان‌های دریافتی را در دستگاه شما کاهش می‌دهد. و خیلی بیشتر.

علاوه بر این، ژست Predictive Back نیز احتمالاً در اندروید 15 بازخواهد گشت. یکی دیگر از نکات جالب دیگر به این نرم افزار، امکان بررسی چرخه شارژ باتری است که می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید چه زمانی زمان مناسب برای تعویض باتری تلفنتان است.

تا زمان نگارش این مقاله، ما فقط در دومین نسخه بتا اندروید 15 هستیم. هنوز چند نسخه دیگر در چرخه انتشار نسخه نهایی داریم، بنابراین می‌توانید انتظار داشته باشید Google ویژگی‌های بیشتری را در هفته‌ها و ماه‌ها پیش‌نمایش دهد.

5/5 - (3 امتیاز)

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مـــطالب بیشتر ...

More Post

مطالب بیشتر

تحریریه کارینت
28 مرداد 1403