اگر موسیقی بخش جدانشدنی زندگی شماست یا به دنبال دانلود آهنگهای خالی خوانندگان هستید یا موسیقی آرامشبخش روح شماست، حتماً میدانید که به صورت طبیعی در دنیای تکنولوژی و عصر هوشمند امروز، همواره موسیقی به گوش میخورد. چه در مترو و اتوبوس و چه در نرمافزارهای مختلف و هنگام وب گردی. اما قصدهای متفاوتی برای گوش دادن به موسیقیها وجود دارد. برخی برای سرگرمی، برخی برای روحیه و انرژی و برخی نیز به دلایل جدیتر برای دنبال کردن این هنر زیبا دارند و به دانلود آهنگهای خالی خوانندگان میپردازند. در پیجها و سایتهای مختلف با موسیقی بیکلام خوانندگان مواجه میشوید که شما را تشویق به خواندن و همراهی با موزیک خالی میکنند، این مقاله دقیقاً برای گروه و دسته سوم یعنی علاقمندان به خوانندگی تهیه شده و در ادامه به بررسی پلی بک برای خوانندگی میپردازیم.
از کجا باید شروع کنید؟
وقتی به عنوان یک فرد تازه وارد به دنیای هنر موسیقی وارد شدید؛ شاید برای تمرین و یا آشنایی با نوتهای موسیقی به دنبال راهکارهایی باشید و سردرگم شوید که اصلا بایداز کجا شروع کنید. توصیهای که استادان موسیقی و پیشکسوتان این مسیر به تازه واردها میکنند، گوش دادن مکرر و تمرین با صدای خودشان است. صد در صد برای این کار نیاز به موسیقیهای بیکلام دارید تا با شناسایی ضرب آهنگها و نقطههای اوج و افول آهنگ صدای خود را تمرین دهید و آواشناسی مناسبی داشته باشید. همچنین شما با این کار میتوانید بین صدای خود و آواشناسی خود و خواننده اصلی مقایسههایی انجام دهید تا متوجه شوید در کدام قسمتها دچار خطا شدهاید؛ اما نکته اینجاست! یک پلی بک برای خوانندگی خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
پلی بک برای خوانندگی چیست؟
در این بخش موضوعی که پیشتر باید توصیح میدادیم را شفاف سازی میکنیم. پلی بک، موسیقی بیکلام است. یعنی در اصطلاح دیگر از پلی بک به عنوان موسیقی خالی استفاده میشود و یک اصطلاح فنی در صنعت موسیقی است. پلی بک در زیر صدای خواننده قرار میگیرد و خواننده با آن صحنه خود را اجرا میکند. این قطعات بیکلام (پلی بکها) در کنسرتها فراوان به گوش میخورند. شاید در کنسرتهایی که شرکت کردهاید توجه کرده باشید که خواننده در برخی نقاط سکوت کرده و از حضار میخواهد که همراهی کنند. در واقع در این موقعیت شما با یک پلی بک شروع به خواندن و ادامه دادن آهنگ بیکلام خوانندهها میکنید.
پلی بک همان لب خوانی است؟
خیر. باید شفاف سازی کنیم که پلی بک، خود موسیقی است؛ ولی بدون صدای خواننده! یعنی صدای خواننده از روی موسیقی برداشته شده و به یک موزیک خالی قابل استفاده برای انواع کاربردهایی که در ادامه ذکر میکنیم تبدیل شده است. ولی لب خوانی خوانندگان یک موضوع متفاوت است. در لب خوانی، موسیقی به صورت کامل با صدای از پیش ضبط شده پلی میشود و خواننده فقط با تکان دادن لبها و زمزمه کردن (ترجیحاً بیصدا) به نوعی به اجرای آن موسیقی میپردازد. البته در کنسرتهای خیلی بزرگ و با جمعیت بالا، این حق به خوانندگان داده میشود که از موسیقی پلی شده استفاده کنند؛ زیرا امکان وقوع هر حادثهای در میان این جمعیت و برهم خوردن نظم وجود دارد. ولی برسیم به سوال اصلی این مقاله:
یک پلی بک باکیفیت باید چگونه باشد؟
- خروجی مناسب: اگر با هوش مصنوعی سعی در جداسازی وکال (صدای خواننده) از موزیک کرده باشید؛ دیدهاید که اشتباهات فراوانی در این خروجی ایجاد میشود. صدای خواننده و موسیقی به خوبی از هم جدا نشده و برخی نقاط به صورت خالی رد میشود. لازم است یک پلی بک برای خوانندگی مناسب، خروجی مفید و موثری نیز داشته باشد.
- بازسازی شده باشد: لازم است پلیبک برای خواننده بازسازی شده باشد. یعنی در روند تهیه آهنگ بیکلام خوانندهها، سازندگان موسیقی را به صورت جداگانه نواخته باشند و دوباره ضبط کنند. مثل کارهایی که دیجیها در مراسمهای عروسی و مهمانی میکنند و خودشان به صورت جداگانه موسیقی خواننده مورد نظر را ضبط و اجرا و به پلی بک تبدیل میکنند که در زیر صدای آنها نواخته میشود.
- حجم و ولوم صدای ضبط شده: در تهیه پلی بک برای خوانندگی میباید حجم و ولوم صدا به خوبی تعادل یافته باشند. یعنی نباید در ضبط پلی بک به قدر نامناسبی ولوم و حجم آن بالا یا پایین برده شود که گوش را اذیت کند یا به قدری بیکیفیت باشد که قابل استفاده نباشد. این موضوع در کنسرتها یا فضاهای بزرگ خود را به راحتی نشان میدهند.
- ضرب و نوتگیری: موسیقی که با تکنیک مناسب بازسازی شده باشد؛ سر ضربها و نوتگیری مناسبی هم دارد. یعنی با گوش دادن به پلی بک تهیه شده میتوان فهمید که در کدام قسمت این آهنگ بیکلام باید خواننده شروع به خواندن کند و در کدام قسمت باید مکث داشته باشد.
- تطابق پلی بک برای خوانندگی در ولوم پایین و بالا: پلی بک برای خوانندگان نباید فقط در ولوم و حجم کم مثل ایرپاد و هندزفری جلوه خوبی داشته باشد و مفهوم و بیخش باشد؛ بلکه پلی بک مناسب برای خوانندگان و تمرین و آموزش خوانندگی باید در ولوم و حجم بالا هم بیمشکل و مانند آب روان باشد. راحت به گوش برسد و گوش خراش نباشد.
پلی بک در چه موقعیتهایی استفاده میشود؟
- برای آموزش موسیقی و خوانندگی
- پلی بک برای سینما
- پلی بک در کنسرتها
- پلی بک در اجرا و جشنهای خیابانی و مناسبتی
- وکال و پلی بک دو اصطلاح متفاوت هستند. وکال به صدای خالی خواننده گفته میشود و همانگونه که در قسمت بالا به توصیح پلی بک پرداختیم، با موسیقی خالی فرق میکند.
سخن پایانی :
در این مقاله سعی کردیم 5 ویژگی و راز پلیبک و موسیقی خالی مناسب برای خوانندگان و آموزش خوانندگی را به شما معرفی کنیم. توصیه میکنیم اگر در این مسیر (آموختن هنر موسیقی) ثابت رای هستید؛ از پلی بکهای استاندارد و با کیفیت استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید. یکی از سایت های مرجع و با سابقه که در این حوزه به صورت تخصصی فعالیت و آهنگ ها را انحصاری تهیه میکند مجموعه ی پرشین بیکلام میباشد که در آن بیش از ۱۷۰۰ موسیقی پلی بک برای خوانندگی وجود دارد و به بهترین و فنیترین شکل ممکن خروجی گرفته شده و شما با شنیدن یک دقیقه آن به صورت رایگان، میتوانید کیفیت را سنجیده و آن را به صورت آنلاین تهیه و بلافاصله دانلود کنید.