کارینت - اخبار تکنولوژی و فناوری جدید
Search
Close this search box.
کارینت - اخبار فناوری

تمام حقوق مادی و معنوی برای کارینت محفوظ است.

Sponsor

چگونه رشته مورد علاقه خود را پیدا کنم؟ [ علاقه و تیپ شخصیتی ]

چگونه رشته مورد علاقه خود را پیدا کنم؟ [ علاقه و تیپ شخصیتی ] ممکن است شما هم افرادی را دیده باشید که رشته‌ای را انتخاب کرده‌اند و بعد از انتخاب آن رشته، متوجه شده‌اند که به آن علاقه‌ای ندارند. در این شرایط، فرد نه‌تنها انگیزه‌ای برای ادامه تحصیل خود...

Device Slider
  • خانه
  • 👈
  • کسب و کار
  • 👈
  • چگونه رشته مورد علاقه خود را پیدا کنم؟ [ علاقه و تیپ شخصیتی ]

چگونه رشته مورد علاقه خود را پیدا کنم؟ [ علاقه و تیپ شخصیتی ]

ممکن است شما هم افرادی را دیده باشید که رشته‌ای را انتخاب کرده‌اند و بعد از انتخاب آن رشته، متوجه شده‌اند که به آن علاقه‌ای ندارند. در این شرایط، فرد نه‌تنها انگیزه‌ای برای ادامه تحصیل خود ندارد، بلکه حتی اگر تحصیلات خود را نیز به پایان برساند، نمی‌تواند آن‌طورکه باید، وارد بازار کار شود. حتی در صورت وارد شدن به بازار کار، همچنان فرد انگیزه کافی برای کار کردن نخواهد داشت و ممکن است از نظر روحی دچار مشکل شود. در این شرایط دانش‌آموزان می‌پرسند که بعد از اعلام نتایج، چگونه رشته‌ای انتخاب کنیم که با روحیات و علایق سازگار باشد؟

مشاور کنکور یاوران دانش

پاسخ به این سوال می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در آینده فرد از تمام جوانب داشته باشد. چراکه وقتی فرد به رشته خود علاقه دارد، طبیعتاً انگیزه بیشتری برای به پایان رساندن آن دارد و همچنین در بازار کار نیز بهتر عمل می‌کند. این موضوع علاوه بر به دست آوردن درآمد بیشتر، موجب می‌شود که فرد از نظر روحی نیز احساس خیلی خوبی داشته باشد. به این منظور، باید به برخی نکات مهم درباره انتخاب رشته توجه کنید تا بتوانید متناسب با روحیات و علایق خود انتخاب رشته کنید.

علایق خود را بشناسید

اولین و مهم‌ترین کاری که باید برای انتخاب رشته انجام دهید، شناختن علایق خود است. اگر شما بدانید که از انجام دادن چه کاری لذت می‌برید و به آن علاقه دارید، خیلی بهتر می‌توانید شغل آینده خود را انتخاب کنید. این امر کار شما را برای انتخاب رشته نیز تا حد خیلی زیادی راحت می‌کند. برای پیدا کردن علایق خود، به این فکر کنید که موقع اوقات فراغت، ترجیح می‌دهید چه کاری را انجام دهید.

علاوه بر این، به این موضوع فکر کنید که شما حاضر هستید چه کاری را بدون هزینه و رایگان انجام دهید؟ مطمئناً کاری که فرد از انجام آن لذت می‌برد، دقیقاً همان کاری است که حتی حاضر است بدون به دست آوردن پول نیز آن را انجام دهد. به عبارت دیگر، انتخاب شغلی که به آن علاقه دارید، در واقع همان کاری است که موقع انجام آن رضایت کاملی حساس می‌کنید.

به عنوان مثال، برخی از افراد به اخبار و مسائل جنایی علاقه دارند و برخی دیگر فقط موضوعات ورزشی را دنبال می‌کنند. با توجه به این نکات، خیلی راحت‌تر می‌توان علایق خود را شناسایی کرد. با این حال، هنوز خیلی از افراد هستند که در دهه ۳۰ سالگی خود نیز نمی‌دانند که به چه چیزی علاقه دارند. در این شرایط، افراد باید قبل از انتخاب رشته حتماً علاقه خود را پیدا کرده باشند. در این شرایط، کارشناسان یاوران دانش می‌توانند کمک زیادی به دانش‌آموزان برای پیدا کردن علاقه خود کنند.

در انتخاب رشته احساساتی نباشید

شاید برای شما تعجب‌برانگیز باشد که بدانید بسیاری از افراد موقع انتخاب رشته فقط به نظرات دیگران و خانواده توجه می‌کنند و در یک شرایط کاملاً احساساتی، رشته موردنظر خود را انتخاب می‌کنند. با این حال، بعد از ورود به دانشگاه و یا حتی بازار کار، متوجه می‌شوند که این رشته، چیزی نبوده است که همیشه آرزویش را داشتند.

برای مثال، ممکن است خانواده شما اصرار زیادی بر پزشک شدن شما داشته باشند. به همین دلیل شما نیز برای اینکه ثابت کنید توانایی پزشک شدن را دارید یا پرستیژ اجتماعی خوبی در فامیل و اقوام کسب کنید، تمام تلاش خود را می‌کنید که وارد رشته پزشکی شوید. اما بعد از وارد شدن در دروس عملی مانند فرایند کالبدشکافی، متوجه می‌شوید که اصلاً برای این دروس آماده نیستید و روحیات شما با آنها سازگار نیست.

شناخت علایق در انتخاب رشته

در این شرایط دو راهکار پیش روی شما قرار دارند؛ یا مجبور می‌شوید تمام سال‌هایی که برای قبول شدن در پزشکی درس خوانده‌اید را هدر بدهید و انصراف دهید یا با هر سختی و چالشی که می‌توانید، این رشته را پشت سر بگذارید و آن را به پایان برسانید. حتی درصورت به پایان رساندن این رشته، همچنان نمی‌توانید احساس خوشبختی از آن داشته باشید و روزی که به سر کار می‌روید، می‌تواند عذابی برای شما باشد. پس احساساتی عمل نکنید و کاملا منطقی و واقع‌گرایانه رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید.

بازار کار رشته مورد نظرتان را فراموش نکنید

اگرچه خیلی از افراد می‌پرسند که چگونه رشته‌ای انتخاب کنیم که با روحیات و علایق ما سازگار باشد و به آن علاقه داشته باشیم، اما به هیچ عنوان نباید بازار کار را فراموش کرد. چراکه اگر شما شغلی داشته باشید که در آن درآمد قابل‌قبولی برای زندگیتان فراهم نشود، به احتمال خیلی زیاد از آن خسته خواهید شد. حتی اگر در شما خستگی هم به وجود نیاید، بعد از مدتی متوجه می‌شوید که این شغل نمی‌تواند حداقل‌های زندگی را برای شما فراهم کند و مجبور می‌شوید به سراغ شغل دیگری بروید.

حتی این احتمال وجود دارد که علاقه شما در طول زمان تغییر کند. لیستی از رشته‌ها و شغل‌های مورد علاقه خود تهیه کنید. سپس به بازار کار کنونی ایران و یا حتی کشورهای دیگر نگاهی بیندازید و ببینید که آیا رشته مورد نظر شما برای کار کردن مناسب است یا خیر.

حتی گاهی مواقع تجربه نشان داده که علاقه می‌تواند بعد از کسب درآمد بالا شکل بگیرد. اگر شما در شرایط اقتصادی بدی زندگی کنید، ممکن است از انتخاب رشته نادرست خود پشیمان شوید. این در حالی است که با یک انتخاب رشته درست و موثر، می‌توانید درآمد بهتری به دست بیاورید و احساس خیلی خوبی از رفتن به سر کار داشته باشید.

به شرایط کلی رشته و دانشگاه آن توجه کنید

از دیگر نکاتی که باید برای انتخاب رشته به آن توجه بسیار زیادی داشته باشید، شرایط کلی رشته و دانشگاه موردنظر شما است. حتماً دفترچه انتخاب رشته را بادقت مطالعه کنید؛ چراکه این امکان وجود دارد که رشته انتخابی شما شرایط خاصی داشته و شما این شرایط را نداشته باشید.

همچنین به این نکته توجه داشته باشید که دانشگاه موردنظر شما در چه مسافتی نسبت به شهر محل زندگیتان قرار گرفته است. برخی از داوطلبان نمی‌توانند مسافت زیادی را تحمل کنند و ترجیح می‌دهند که هر هفته به منزل خود بازگردند. این در حالی است که اگر مسافت بین دانشگاه تا محل سکونت آنها خیلی زیاد باشد، شاید نتوانند که هر هفته به منزل خود بازگردند.

علاوه بر این، به این نکته توجه کنید که آیا دانشگاه موردنظر شما دولتی است یا آزاد؟ زیرا هزینه شهریه دانشگاه آزاد برای بسیاری از خانواده‌ها زیاد است و برخی از افراد توانایی مالی کافی برای پرداخت شهریه را ندارند.

با در نظر گرفتن این موارد و سایر فاکتورها مانند مدت زمان تحصیل، تعداد ترم‌ها و واحدهای هر درس، شرایط سهمیه قبولی رشته‌ها و سایر موارد این‌چنینی، می‌توانید رشته بهتری باتوجه‌به شرایط خود انتخاب کنید. همچنین در این زمینه‌ها می‌توانید از خانواده خود نیز کمک بخواهید.

شناخت علایق در انتخاب رشته

آیا تیپ شخصیتی شما در انتخاب رشته تاثیر دارد؟

شما در انتخاب رشته باید به تیپ شخصیتی و ویژگی‌های فردی خود نیز توجه زیادی داشته باشید. متاسفانه بسیاری از افراد به این نکته توجه نمی‌کنند، اما ویژگی‌های فردی و تیپ شخصیتی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در زندگی فرد داشته باشد. زیرا هر کسی با هر تیپ شخصیتی، دارای استعداد علایق متفاوتی است و شما با توجه به این موضوع، می‌توانید با خیال راحت‌تری انتخاب رشته کنید. در ادامه، انواع تیپ‌های شخصیتی را نام می‌بریم و توضیح می‌دهیم که هر یک از این تیپ‌های شخصیتی باید چه نوع رشته‌ای را انتخاب کنند:

  • تیپ شخصیتی ENTJ
  • تیپ شخصیتی INTJ
  • تیپ شخصیتی ENTP
  • تیپ شخصیتی INTP
  • تیپ شخصیتی ESFP
  • تیپ شخصیتی ISFP

تیپ شخصیتی ENTJ

کسانی که این تیپ شخصیتی را دارند، افرادی برونگرا، رهبر، فرمانده و قضاوت‌کننده هستند. این افراد به خاطر داشتن ویژگی‌های متفکرانه و شهودی، استعداد زیادی برای شغل‌هایی مانند مدیریت و رهبری، قضاوت، تحلیلگری و اقتصاددانی دارند.

تیپ شخصیتی INTJ

از نظر استعداد، این تیپ شخصیتی شباهت خیلی زیادی به نمونه قبلی دارد. مهم‌ترین تفاوت آنها با افرادی با تیپ شخصیتی قبلی، این است که افرادی درونگرا هستند. به همین دلیل شغل‌های دیگری مانند مشاور، مدیریت مالی، پزشکی و معلمی برای آنها مناسب است.

تیپ شخصیتی ENTP

این تیپ شخصیتی برای افرادی برونگرا، شوخ طبع، ادراکی، شهودی و متفکر است. به همین دلیل کسانی که تیپ شخصیتی ENTP را دارند، می‌توانند شغل‌هایی مانند وکالت، بازیگری، کارآفرینی، مربیگری و مجری‌گری را برای خود انتخاب کنند.

تیپ شخصیتی INTP

افرادی با این تیپ شخصیتی شباهت خیلی زیادی با نمونه قبلی دارند و مهم‌ترین تفاوت آنها، این است که افرادی درونگرا و بسیار منطقی هستند. به همین دلیل آنها می‌توانند شغل‌هایی مانند فیلسوفی، ریاضیدانی، برنامه نویسی و داروسازی را انتخاب کنند.

تیپ شخصیتی ESFP

تیپ شخصیتی ESFP برای افرادی با روحیه بسیار شاد و دوستانه است. به همین دلیل برای این افراد، مشاغلی که در آن احساس شادی و هیجان زیادی وجود دارد، مناسب‌تر است. این افراد می‌توانند شغل‌هایی مانند مهمانداری هواپیما، راهنمای تور، نماینده فروش، مدیریت منابع انسانی، تخصص زیبایی و سایر موارد این‌چنینی را انتخاب کنند.

تیپ شخصیتی ISFP

اگر شما هم این تیپ شخصیتی را دارید، یعنی افرادی ماجراجو و در عین حال، درونگرا هستید. به این منظور، یعنی شما برای انجام کارهای خود باید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید. برای مثال، می‌توانید مشاغلی مدیریت روابط اجتماعی، باستان شناسی، دامپزشکی و سایر موارد این‌چنینی را انتخاب کنید.

به اندازه استعدادهای خود آرزو کنید

گاهی داوطلبان به خاطر شرایط خانوادگی، احساساتی شدن و حتی بازار کار، رشته‌هایی را انتخاب می‌کنند که استعداد کافی برای ورود به آن رشته را ندارند. حتی گاهی مواقع این شرایط پیش می‌آید که استعدادهای فرد نسبت به رشته‌ای که انتخاب می‌کند، خیلی بیشتر است و استعدادهای وی تلف می‌شود.

به همین دلیل باید حد تقریبی استعدادهای خود را بشناسید و با توجه به همان موضوع، آرزو کنید. به این منظور، می‌توانید از مشاوران حرفه‌ای در یاوران دانش کمک بگیرید تا با شناختن استعدادهای خود، بهتر بررسی کنید که آیا رشته انتخابی برای شما مناسب است یا خیر.

برای مثال، اگر آرزوی شما این است که یک خلبان حرفه‌ای شوید، اما استعداد کافی برای خواندن دروس خلبانی را نداشته باشید، سرخورده می‌شوید و برای سایر مشاغل نیز روحیه خود را از دست می‌دهید. این موضوع به‌صورت برعکس نیز صدق می‌کند.

تصور کنید که نهایت آرزوی شما، این است که یک شغل معمولی داشته باشید. این در حالی است که استعدادهای خیلی فراتری دارید و اگر این شغل و رشته را انتخاب کنید، تمام زندگی شما تغییر می‌کند. به همین دلیل به هیچ عنوان استعدادهای خود را دست کم نگیرید و همچنین موقع در نظر گرفتن این استعدادها اغراق نکنید.

انتخاب رشته یاوران دانش

مهمترین نکته برای انتخاب رشته‌ای متناسب با روحیات و علایق داوطلب

اگر شما نیز امسال قصد انتخاب رشته دارید، لازم است به تمام نکاتی که پیش از این گفتیم توجه بسیار زیادی داشته باشید. علاوه بر این، فراموش نکنید که حتماً از افراد متخصص و آگاه در این زمینه کمک بخواهید. به این منظور، می‌توانید از کسانی مشورت بگیرید که قبلاً در شرایط شما بوده‌اند و انتخاب رشته کرده‌اند. با کمک گرفتن از تجربیات این افراد، شما دیگر اشتباهات آنها را تکرار نمی‌کنید.

بااین‌حال، همان‌طورکه پیش از این نیز گفتیم، شخصیت افراد با یکدیگر فرق دارد. به همین دلیل شاید رشته‌ای که از نظر برخی از افراد اشتباه است، برای شما مناسب باشد. به همین دلیل علاوه بر کمک گرفتن از تجربیات سایر افراد، از کمک مشاوران حرفه‌ای غافل نشوید. این مشاوران در موسسه یاوران دانش به شما کمک می‌کنند تا باتوجه‌به تیپ شخصیتی، استعدادها و شرایط خانوادگی و حتی فرهنگی خود، بهترین رشته را انتخاب کنید و به شما این اطمینان را می‌دهند که این رشته در آینده شما تاثیر زیادی خواهد داشت.

جمع بندی انتخاب رشته سازگار با روحیه ما…

انتخاب رشته تحصیلی یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که می‌تواند تأثیرات عمیقی بر آینده فرد داشته باشد. برای انتخاب یک رشته مناسب، شناخت علایق و روحیات خود امری حیاتی است. هنگامی که فرد در رشته‌ای که با علایقش همخوانی دارد تحصیل می‌کند، انگیزه و اشتیاق بیشتری برای ادامه تحصیل و موفقیت در بازار کار خواهد داشت. به همین دلیل، لازم است که قبل از انتخاب رشته، زمان کافی برای بررسی و شناخت علایق، استعدادها و اهداف بلندمدت خود اختصاص دهید.

یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب رشته، در نظر گرفتن بازار کار و شرایط اقتصادی است. حتی اگر علاقه‌مند به یک رشته خاص باشید، اگر بازار کار مناسبی برای آن وجود نداشته باشد، ممکن است در آینده با چالش‌های جدی مواجه شوید. بنابراین، علاوه بر توجه به علاقه، نیاز است که واقع‌بینانه به آینده شغلی آن رشته نیز نگاه کنید و تحقیقاتی در این زمینه انجام دهید. همچنین، در انتخاب رشته نباید به نظرات و انتظارات دیگران بیش از حد اهمیت دهید و تصمیمی احساسی بگیرید، بلکه با دیدی منطقی و واقع‌گرایانه به این موضوع بپردازید تا از تصمیمات خود رضایت کامل داشته باشید.

در صورتی که به مشاوره در زمینه کنکور و انتخاب رشته نیاز داشتید حتما با کارشناسان انتخاب رشته و مشاوره تحصیلی یاوران دانش در تماس باشید تا بهترین گزینه ها را در پیش روی شما قرار دهند.

امتیاز بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

more
مقالات بیشتر
Sponsored
مطالب حمایت شده
Comment
آخرین دیدگاه ها
مـــطالب مـشـــابه بیشتر ...

Similar Post

مطالب بیشتر

تحریریه کارینت
13 بهمن 1402
مقایسه آیفون 15 پرو یا آیفون 14 پرو؛ آیا ارزش خرید دارند؟
تحریریه کارینت
07 مرداد 1403

Pagespeed Optimization by Lighthouse.