یکی از دلایلی که باعث تمایل افراد به تولید محتوا و انتشار ویدیو در یوتیوب می شود، درآمدی هست که یوتیوب به ازای تعداد مشخصی بازدید به سازنده ویدیو پرداخت می کند. یوتیوب هم مثل سایر پلتفرم های ویدیویی قوانین خاصی دارد به خصوص در زمینه کسب درآمد، بنابراین به عنوان یک تولید کننده مشتاق فعالیت در این پلتفرم باید این قوانین را بدانید و رعایت کنید.
ما در این مقاله سعی کردیم که اولا شما را با قوانین و شرایط کسب درآمد از یوتیوب آشنا کنیم وثانیا شما را در این مسیر تا رسیدن به هدفتان همیاری کنیم. پس با ما تا انتهای همراه باشید.
الزامات یا شرایط کسب درآمد از کانال یوتیوب:
برای اینکه بتوانید شریک تجاری یوتیوب شوید و در بخشی از درآمد حاصل از تبلیغات این پلتفرم سهم داشته باشید باید کانالی که در یوتیوب ایجاد کردید از شرایط زیر برخوردار باشد:
1- کانال یوتیوب شما باید حداقل 1000 دنبال کننده (سابسکرایب) داشته باشد.
2- ویدیوهای عمومی شما در طی 12 ماه گذشته باید بیش از4000 ساعت دیده شده باشند.
3- بایستی یک حساب فعال در گوگل ادسنس (Google AdSense) داشته باشید تا بتوانید درآمدی را که از یوتیوب کسب می کنید برداشت کنید.
4- نباید هیچ اخطار فعالی بابت نقض قوانین یوتیوب (شامل کپی رایت و …. ) داشته باشید.
5- برنامه درآمدزایی یوتیوب در کشور یا منطقه شما در دسترس باشد.
در صورتیکه کانال تان شرایط ذکر شده بالا را داشت می توانید درخواست مانیتایزشدن ( شروع درآمدزایی) از کانال تان را مطابق راهنمای زیر ارسال کنید:
- وارد کانال یوتیوب خود شوید.
- دربالا سمت چپ ، روی عکس پروفایل > YouTube Studio کلیک کنید.
- در منوی سمت چپ، گزینه Monetization را انتخاب کنید .
- در صورتیکه شرایط لازم را ندارید می توانید گزینه Notify me when I’m eligible را بزنید تا هر وقت کانال یوتیوب تان به شرایط لازم برای کسب درآمد رسید به شما از طریق ایمیل اطلاع رسانی شود. اگر هم شرایط را دارید تیک قسمت مطالعه قوانین شریک تجاری “Review Partner Program terms” را زده و بر روی START کلیک نمایید.
پس از انجام مراحل فوق، درخواست مانیتایز کانال شما برای کارشناسان یوتیوب ارسال می شود و آن ها کانال تان را از جنبه های زیر بررسی می کنند:
- بررسی تعداد دنبال کنندگان کانال شما
- بررسی مجموع ساعت تماشای ویدیوهای شما
- بررسی فعال بودن تایید دو مرحله ای حساب گوگل متصل به یوتیوب شما
- بررسی کلی کانال از نظر تطابق با قوانین یوتیوب و دارا بودن شرایط کسب درآمد
- بررسی اینکه آیا شما قوانین شراکت تجاری یوتیوب را پذیرفتید یا خیر
- بررسی اینکه کانال شما محتوای آزاردهنده، فیشینگ یا کلاهبرداری نداشته باشد
- و…
پس از بررسی های انجام شده توسط کارشناسان یوتیوب در صورت پذیرفته شدن درخواست شما، کانال یوتیوب شما مانیتایز شده و پنل وابزارهای کسب درآمد برای شما فعال می شود.
برخی از سوالات متداول شما عزیزان در رابطه با درآمدزایی در یوتیوب:
با توجه به اینکه کانال ها گاها توسط چندین شخص وبه نوبت ارسال درخواست ها بررسی می شوند، حداکثریک ماه زمان می برد تا نتیجه مثبت یا منفی تایید کسب درآمد کانال یوتیوب تان را بوسیله ایمیل دریافت کنید.
خیر، ملاک بررسی زمان ارسال درخواست هست بنابراین اگر در طول مدت بازبینی ( حداکثر 30 روز پس از ارسال درخواست) دنبال کنندگان کانال شما ریزش کرد مهم نیست و اهمیتی ندارد.
اگر به هر دلیلی یوتیوب پس از بررسی کانال تان، با درخواست کسب درآمد کانال شما موافقت نکرد؛ می توانید 30 روز بعد از رفع اشکالات، دوباره اقدام به ارسال درخواست خود کنید.
درصورتیکه بیش از 6 ماه از مانیتایزشدن کانال شما بگذرد و هیچ فعالیتی ( آپلود ویدیو) در کانال یوتیوب خود نداشته باشید و یا قوانین کپی رایت را رعایت نکنید یوتیوب می تواند کانال شما به اصطلاح دیمانیتایزکند و امکان کسب درآمد را از شما سلب کند.
کسب درآمد شامل موارد زیر نمی شود:
– ویدیوهای تکراری
-ویدیوهای خصوصی، لیست نشده، ویدیوهای کوتاه زیر1دقیقه ( short) و تبلیغاتی
– کلیپهایی ویرایش شده با روایت های کم یا بدون روایت
– ویدیوهای کوتاهی که از سایر وب سایت ها یا رسانه های اجتماعی بارگذاری کرده اید
– آهنگهای هنرمندان مختلف (حتی اگر اجازه داشته باشید)
نمونه هایی از مواردی که ویدیو شامل کسب درآمد می شود:
– استفاده از کلیپ ها برای بررسی انتقادی
– صحنه ای از یک فیلم که در آن دیالوگ را بازنویسی کرده اید و صداگذاری را تغییر داده اید
– بازپخش یک تورنمنت ورزشی که در آن حرکاتی را که یک رقیب برای موفقیت انجام داده توضیح می دهید
– ویدیوهای واکنشی که در آن شما در مورد ویدیوی اصلی اظهار نظر می کنید
– فیلمهای ویرایششده از سایر سازندگان که در آن خط داستان یا تفسیر اضافه میکنید
برای راه اندازی کانال یوتیوب و استفاده از آن هیچ شرط سنی وجود ندارد اما برای اینکه بتوانید درآمدی که کسب می کنید را برداشت کنید حتما باید بالای 18 سال داشته باشید و یا حساب گوگل ادسنس کانال شما مربوط به قیم قانونی شما باشد که بالاتر از 18 سال سن دارد.
ممکن است یوتیوب بنا به هر دلیلی کانال شما را برای مدت زمان معینی دیمانیتایز کند، بنابراین در این مدت معین هیچ درآمدی از نمایش تبلیغات بر روی ویدیوهایتان دریافت نمی کنید
بله یوتیوب این حق را به همه افراد داده تا در صورتیکه دیمانیتایز شدن کانال شان را ناعادلانه می پندارند بتوانند دلایل خود را مطرح کرده و اعتراض کنند.
یوتیوب در حال حاضر به ازای هر 1000 بازدید از ویدیوهای کانال شما بین 2 تا 10 دلار متناسب با کیفیت و موضوع محتوای تان به شما می دهد.
اگر به فکر تولید محتوا و راه اندازی کانال در یوتیوب هستید بهتر است همین ابتدای کار یک موضوع خوب انتخاب کنید و سعی کنید ویدیوهای مرتبط با آن بسازید، ویدیوهایی که در یوتیوب بیشتر دیده می شوند و به تبع درآمد بیشتری برای سازندگان خود به ارمغان می آورند شامل موارد زیر هستند:
– ویدیوهای جعبه گشایی ( آنباکسینگ)
– فیلم های آموزشی
– ویدیوهای هنری و موسیقی
– ویدیوهای کمدی (طنز) و واکنشی
– ویدیوهای چالشی
-ولاگ ها
– گیم پلی و ویدیوهای مرتبط به گیم
برای اینکه درآمدی را که از کانال یوتیوب خود کسب کرده اید از طریق گوگل ادسنس برداشت کنید باید موجودی حساب شما حداقل 100 دلار باشد
در صورتیکه موارد زیر را انجام دهید یوتیوب کانال شما را مسدود کرده و یا از حالت مانیتایز خارج می کند:
– دستکاری یا افزایش بازدید فیک ویدیوها
– افزودن سابسکرایب (دنبال کننده) فیک به کانال
– خرید لایک فیک برای ویدیوها
– استفاده از موسیقی یا فیلم وعکس دیگران
– نقض قوانین کپی رایت آثار
– کلاهبرداری یا فریب دیگران از طریق کانال یوتیوب
در ایران متاسفانه برنامه درآمدزایی یوتیوب در دسترس نیست و گوگل ادسنس نیز تحریم هایی علیه ما اعمال کرده اما از طریق شرکت های معتبر واسط ایرانی یا داشتن فامیل و آشنا در خارج ایران می توان تحریم ها را دور زد ، البته که شرکت های واسط درصدی را به عنوان کارمزد دریافت می کنند
با توجه به شرایط اقتصادی و بالا بودن قیمت دلار، کسب درآمد دلاری به خصوص از یوتیوب بهترین راهی است که میتواند یک ایرانی در پیش بگیرد.
برگرفته ازsupport.google.com
توجه : از اول نوامبر 2021 تایید دومرحله ای حساب گوگل متصل به یوتیوب اجباری می شود، کانال هایی که تایید دو مرحله ای (tow factor authentication) را فعال نکرده باشند قادر به دسترسی به یوتیوب استدیو نخواهند بود
همچنین بخوانید : نحوه ایجاد کانال و اصطلاحات رایج یوتیوب
امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و تا حدودی به سوالات شما عزیزان در زمینه کسب درآمد از یوتیوب پاسخ داده باشم اما اگر سوالی ذهنتون رو درگیر کرده و یا اطلاعاتی دارید که میتونه به کامل شدن این مقاله کمک کنه قست نظرات بیان کنید تا در این مقاله با نام خودتان درج شود. فعلن تا دیدارمجدد ????
2 پاسخ
You have brought up a very fantastic points, regards for the post.
ترجمه: شما نکات بسیار خارق العاده ای را مطرح کردید، با احترام برای پست.
خواهش میکنم ممنون از نگاه زیباتون
Please, thank you for your beautiful look