یکی از سوالاتی که ذهن طراحان و یا افرادی که به تازگی میخواهند از نرمافزارهای شبیه سازی برای سه بعدی کردن طرحهای خود استفاده کنند این است که کدام نرمافزار بهتر است؟ همانطور که میدانید امروز نرمافزارهایی زیاد برای انجام ترسیمات در محیط سه بعدی برای شبیه سازی طراحها وجود دارد که انتخاب را برای کاربران دشوار کرده. باتوجه به اینکه هر یک از این نرمافزارها از ویژگیها و قابلیتها بیشماری برخوردار هستند بهتراست قبل از تصمیمگیری و انتخاب نرم افزار مورد نظر، به خوبی با معایب و مزایای نرمافزارها آشنا شوید و بعد نرمافزار مورد نیاز خود را برای یادگیری و شبیه سازی طرحهای خود انتخاب کنید.
در این مقاله دو نرم افزار شبیه سازی سه بعدی که درمیان کاربران بسیار پر طرفدار هستند را باهم مقایسه خواهیم کرد با ما همراه باشید تا با تفاوت تری دی مکس و اسکچاپ آشنا شوید.پس از مطالعه و تصمیم .گیری برای یادگیری نرمافزار تری دی مکس و یا اسکچاپ میتوانید از طریق سایت دارک افیس پکیج آموزش تری دی مکس و اسکچاپ را تهیه کنید.
نرمافزار تری دی مکس (3Ds Max)
نرمافزار تری دی مکس یکی از نرمافزارهای شرکت Autodesk است که از قدرتمندترین و محبوبترین نرمافزارهای شبیه سازی سه بعدی است که در حوزههای مختلف کاربرد بسیاری زیادی دارد. از نرمافزار 3Ds Max در حوزه معماری میتوانید برای طراحیهای داخلی، خارجی، لند اسکیپ و… استفاده کنید. با یادگیری این نرم افزار میتوانید طراحهای خود را شبیه سازی کنید و کارهایی خلاقانه مانند طراحی و ساخت کاراکتر، انیمیشن سازی و … انجام دهید.
نرم افزار اسکچاپ
یکی دیگر از نرمافزارهای قدرتمند برای مدلسازی سه بعدی، نرمافزار اسکچاپ است که ویژگیهای این نرمافزار آن را به یکی از بهترین و ساده ترین نرمافزارهای حوزه معماری تبدیل کرده که شما میتوانید به راحتی طرحهای اولیه خود را در این نرمافزار شبیه سازی کنید. محیط اسکچاپ بسیار ساده است و دور از تنظیمات پیچیده بوده و همین سادگی باعث شده این نرم افزار در میان طراحان بسیار محبوب شود.
تفاوت اسکچاپ و تری دی مکس در روند کاری
نرم افزار اسکچاپ روند کاری و استفاده سادهتری نسبت به تری دی مکس دارد و این امکان را ایجاد میکند که به سرعت مدلهای سه بعدی ایجاد کنیم. اما تری دی مکس روند کاری پیچیدهتری دارد و به همین دلیل بیشتر برای مدلسازیهای گسترده و جزئی استفاده میشود.
تفاوت در کاربرد اسکچاپ و تری دی مکس
از نرم افزار اسکچاپ بیشتر برای مدل سازی ساختمانها، آشپزخانهها و اشیاء ساده استفاده میشود؛
در حالیکه نرم افزار تری دی مکس کاربرد بیشتری در حوزه مدل سازی موارد زیر دارد:
- شخصیت ها
- وسایل بازی
- صحنههای فیلم و بازیهای ویدیویی
- تبلیغات
- انیمیشن
البته این موضوع به آن معنا نیست که از تری دی مکس نمیتوان برای مدل سازی ساختمان یا اشیاء کوچک استفاده کرد؛ بلکه نشان دهنده توانمندی این نرم افزار در کاربردهای پیچیدهتر است.
تفاوت محیط کاربری اسکچاپ و تری دی مکس
اسکچاپ برای کاربرانی که از قبل با نرم افزارهای گرافیکی آشنایی دارند و میخواهند به سرعت مدلسازی سه بعدی را یاد بگیرند، مناسب است. این نرم افزار دارای رابط کاربری سادهای است که به سرعت میتوان آن را یاد گرفت. اما تری دی مکس به دلیل قابلیتهای پیشرفتهتری که دارد، برای کاربرانی که تخصص و تجربه کافی در زمینه گرافیک دارند، مناسب تر است.
تفاوت در تکنیکهای مدل سازی
از جمله موارد تفاوت اسکچاپ و تری دی مکس میتوان به این موضوع اشاره کرد که اسکچاپ به طور کلی برای مدل سازی اشکال ساده و متوسط قابل استفاده است. این سادگی باعث میشود تا این نرم افزار برای ایجاد یک طرح سه بعدی ساختمانی بسیار سریع کارآمد باشد . از سوی دیگر، تری دی مکس مدلسازی چندضلعی را نیز پشتیبانی میکند که برای ساخت و طراحی اشکال پیچیده و شخصیتسازیها استفاده میشود.
رندرینگ
اسکچاپ یک موتور رندرینگ پایه دارد که امکان رندرگیری مدلهای سه بعدی را ایجاد میکند؛ اما تواناییهای آن نسبت به نرم افزار تری دی مکس به مراتب کمتر است. موتور رندرینگ تری دی مکس در میان تمام نرم افزارهای مدلسازی یکی از قدرتمندترین ابزارها است که خروجیهای فوق العاده حرفهای ارائه میکند.
تفاوت اسکچاپ و تری دی مکس در انیمیشن سازی
تری دی مکس به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای انیمیشن سازی شناخته می شود. این نرم افزار ابزارهای پیشرفته تری برای ساخت کاراکترها و ایجاد انیمیشن های پیچیده دارد. اسکچاپ نیز قابلیت ایجاد انیمیشن را دارد؛ اما به عنوان یک نرم افزار مدل سازی سه بعدی، عمدتاً برای ایجاد انیمیشنهای ساده و کوتاه مانند نمایش حرکت دوربین در مدلهای ساختمانی استفاده می شود.
سیستم موردنیاز برای اسکچاپ و تری دی مکس
از جمله تفاوتهای مهمی که در هنگام انتخاب یک نرم افزار باید به شدت به آن توجه داشت نیازهای اولیه سیستم، برای نصب و استفاده از آن نرم افزار است. اسکچاپ همانطور که گفته شد نرم افزار نسبتا سادهتر و سبکتری است و به تبع نیازمندیهای سیستمی کمتری دارد و روی اکثر کامپیوترهای امروزی قابل استفاده است. اما با توجه به اینکه تری دی مکس نرم افزاری سنگین و با ابزارهای متنوع است، نیاز به کارت گرافیک اختصاصی و پردازنده پیشرفتهتر دارد.
امکانات همکاری و تعامل
اسکچاپ، امکانات خوبی برای همکاری و تعامل در گروههای کاری فراهم میکند. این نرم افزار میتواند فایلهای مدلسازی را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارد و قابلیت همکاری بر روی یک پروژه را برای کاربران فراهم کند. تری دی مکس نیز امکانات همکاری دارد؛ اما به صورت پیش فرض قابلیت همکاری در آن بسیار محدود است و برای همکاری بیشتر، نیاز به استفاده از ابزارهای جانبی دارد.
نتیجه گیری
با توجه به مواردی که بررسی شد نمیتوان یک نتیجه نهایی گرفت که آیا اسکچاپ بهتر است یا تری دی مکس. باید برای انتخاب میان این دو نرم افزار بر اساس قابلیتها و نیازهای پروژه خود تصمیمگیری کنید و گزینهای را که شما را به نتایج بهتری میرساند، انتخاب کنید.