ارزش رمز ارز ممکن است بسته به وضعیت عرضه و تقاضای کاربران و سرمایهگذاران آن متفاوت باشد. رمزارزها به عنوان یکی از مهمترین تحولات فناوری مالی در سالهای اخیر ظاهر شدهاند. بازار رمزارز یک بازار غیرمتمرکز و غیرقابل تنظیم برای خرید ارز دیجیتال و فروش آن است که برخلاف بازارهای مالی سنتی، معاملات را از طریق اینترنت و بدون نیاز به هیچ واسطه یا مرجعی امکانپذیر میکند.
ارز دیجیتال و بازار سهام مجازی نیاز به پلتفرمی برای تعامل دارند. این پلتفرم شامل عناصری مانند صرافیهای ارز دیجیتال، کیف پولهای رمزنگاری، ارزهای دیجیتال و فناوریهای رمزنگاری است. صرافیهای ارزهای دیجیتال را میتوان بر اساس معیارهایی مانند حجم معاملات، امنیت، کارمزد، نقدینگی و ارزهای رمزپایهای که پشتیبانی میکنند ارزیابی کرد. در این صرافیها، امکان مشاهده لیست قیمت ارز دیجیتال وجود دارد.
بازار ارزهای دیجیتال چگونه رشد میکند؟
ارزش و میزان دارایی بازار ارزهای دیجیتال با توجه به تعادل عرضه و تقاضا افزایش یا کاهش مییابد. هنگامی که تقاضا افزایش مییابد، قیمتها افزایش پیدا میکنند و زمانی که تقاضا کاهش مییابد، قیمتها نیز با کاهش مواجه میشوند. برخی از عوامل موثر بر میزان تقاضا برای ارزهای دیجیتال عبارتند از:
تحولات فناوری
فناوری پشتیبان رمزارزهای دیجیتال به طور مداوم در حال تغییر و به روزرسانی است. پیشرفتهای فناوری مانند ارزهای دیجیتال جدید، ویژگیهای جدید، پروتکلهای جدید، الگوریتمهای جدید ممکن است علاقه به ارزهای دیجیتال را افزایش دهد و توجه سرمایهگذاران بیشتری را به سمت خود معطوف کند.
رسانه ها و رسانه های اجتماعی
اخبار، نظرات، تحلیلها و گمانهزنیها در مورد ارزهای دیجیتال در رسانهها یا رسانههای اجتماعی ممکن است بر تقاضا برای ارزهای دیجیتال تأثیر مستقیم بگذارد. اخبار مثبت و امیدبخش میتوانند تقاضا برای ارزهای دیجیتال را افزایش دهند، در حالی که اخبار منفی با تاثیر منفی بر روند بازار میتوانند تقاضا برای ارزهای دیجیتال را نیز کاهش دهند.
مقررات
وضعیت حقوقی ارزهای دیجیتال از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در حالی که برخی از کشورها از ارزهای دیجیتال پشتیبانی میکنند، برخی کشورها سیاستهای ممنوعیتی نسبت به این واسطه های سرمایهگذاری نوین دارند. در حالی که قوانین و مقررات حمایتی دولتی میتوانند تقاضا برای ارزهای دیجیتال را افزایش دهد، مقررات بازدارنده میتوانند تقاضا برای ارزهای دیجیتال را کاهش دهند و موجب نزول اقبال عمومی نسبت به این واسطههای سرمایهگذاری نوظهور گردند.
عوامل روانشناختی
بازار ارزهای دیجیتال نیز همانند همه بازارهای مالی رایج و سنتی نام آشنا تحت تأثیر مسائل روانشناختی افراد قرار دارد. عوامل روانشناختی مانند ترس، طمع، وحشت، ترس از دست دادن، ترس، عدم اطمینان و شک میتوانند بر میزان تقاضای ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارند.
آینده بازار ارزهای دیجیتال با پیشبینی تقاضا
بازار ارزهای دیجیتال یک بازار بسیار پویا و متغیر است. همانطور که در بالا ذکر شد، قیمت ارز دیجیتال با توجه به تعادل میان عرضه و تقاضا، اخبار، اطلاعیه ها، مقررات و مقررات و سایر عوامل به طور مداوم در حال تغییر و تحول است. همین موضوع بهطور پیوسته فرصتها و چالشهایی را هم برای سرمایه گذاران و هم برای تنظیم کنندههای قوانین و عوامل اجرایی این بازار ایجاد میکند.
ارزهای دیجیتال سیستم پرداخت امنتر، شفاف تر، سریعتر و ارزانتری برای مردم و موسسات هستند. همچنین به لطف پلتفرمهایی که از قراردادهای هوشمند، برنامههای غیرمتمرکز، بازیها، واقعیت مجازی، هنر و غیره پشتیبانی میکنند، همواره مدلهای اقتصادی و حوزههای تجاری جدیدی ایجاد میشوند که بازار ارزهای دیجیتال را برای آیندهای نوآور، رقابتی، مشارکتی و پرتقاضا آماده میکنند، البته هیچ چیز به معنای نبود خطرات و چالشهای پیشرو نیست.
میزان تقاضا در بازار ارزهای دیجیتال در سه ماهه اول سال 2023 رشد زیادی را تجربه کرد و ارزش کل بازار از 4 تریلیون دلار فراتر رفت، میزان این تقاضا با یک حرکت اصلاحی که در آوریل آغاز شد، متزلزل شد. ارزهای دیجیتال همیشه باید با مشکلاتی مانند نوسانات بالا، حملات سایبری، عدم اطمینان قانونی و اثرات زیست محیطی مقابله کنند. مقررات مربوط به ارزهای دیجیتال نیز یک موضوع بحث برانگیز است. در حالی که برخی از کشورها ارزهای دیجیتال را ممنوع میکنند، برخی دیگر در تلاش برای شناسایی و تنظیم ارزهای دیجیتال هستند. بازار ارزهای دیجیتال ممکن است در آینده به نظارت، انطباق، آموزش و همکاری بیشتری نیاز داشته باشند.
بعد از این چه اتفاقی برای جریانهای عرضه و تقاضا در بازار رمزارز خواهد افتاد؟
تحولات اخیر در میزان عرضه و تقاضای بازار ارزهای دیجیتال نشان میدهد که برای اینکه یک دارایی بتواند وسیله پرداخت باشد، ارزش آن نباید تغییر زیادی کند. طبیعتاً این نوع ارزیابی از ارزش بازار و بالطبع میزان عرضه و تقاضا پتانسیل بالایی برای تأثیر منفی یا مثبت بر ارزش ارزهای دیجیتال در آینده دارند.
سیستم اقتصادی فعلی بیشتر در منطق تولید خطی عمل میکند. برای تولید یک محصول، یک منبع طبیعی از جای خود برداشته شده، به یک محصول تبدیل شده و مورد استفاده قرار میگیرد و به زباله تبدیل میشود. با این حال، امروزه انتقال به مدل اقتصاد دایرهای، به عنوان یک رویکرد اقتصادی مبتنی بر بهرهوری منابع، در سراسر جهان مورد بحث قرار گرفته است. اقتصاد دایرهای را باید الگوی توسعه امروز و آینده دانست.